Vapen för Tävlingsskytte och Jaktvapen

IMG_2302Jakt och skytte har alltid varit stora intressen för mig. Jag har hållit på med tävlingsskytte sedan slutet av 1980-talet, ett intresse som bland annat resulterat i flera medaljer på nationell nivå, svensk mästare i fältskytte 2006 och SM-brons året innan, för att nämna några. Alla jägare och alla som ägnar sig åt tävlingsskytte vet att en bra skytt är beroende av att vapnet fungerar på bästa sätt. Jag är tekniker i grunden, detta i kombination med intresset för skytte och jakt har gjort att jag har ett bra öga för hur ett bra vapen ska fungera och hur det kan bli bättre. Det är väldigt glädjande att detta intresse har kunnat komma till sin rätt exempelvis hos Skidskyttelandslaget som jag har hjälpt i flera år, bland annat inför OS i Vancouver 2010.

För en hängiven tävlingsskytt är det naturligtvis hedrande att bli kontaktad av svenska skidskyttelandslagets tränare Jonas Edman och bli betrodd med skötseln av lagets vapen. Än trevligare blir det naturligtvis när det går bra för svenska skyttar, här vill jag särskilt framhålla Helena Ekholms och Fredriks Lindströms framgångar.

Hög precision är ledstjärnan när det gäller all form av skytte. Hur detta ska uppnås finns det ungefär lika många uppfattningar om som det finns tekniker och skyttar. Jag tror att mitt kunnande i mångt och mycket kommer ur det faktum att jag lärt mig flera olika tekniker, samt att jag har sett till att lära mig från landets allra bästa vapentekniker. Jag vill tro att detta har haft positiv inverkan på mitt samarbete med exempelvis skidskyttelandslaget. Att handskas med tävlingsvapen är en ganska komplex historia och då är det bra om man behärskar flera olika tekniker.

Oavsett om vi talar om skidlandslag, om vi talar om enskilda kunder, fritidsskyttar som vill ge sina vapen bra och regelbunden service eller om jägare som vill se till att precisionen är som den ska inför jakten så kan Hertzmans vapens kunder räkna med förstklassig service från en kompetent vapentekniker med lång och bred erfarenhet.

IMG_2306

Tävlingsskytte

Tävlingsskytte är en av Sveriges mest omtyckta sportgrenar. Vad skulle idrotts- Sverige vara utan Magdalena Forsberg, Björn Ferry eller Helena Ekholm? Själv har jag ett par decenniers erfarenhet av tävlingsskytte, i synnerhet så kallat ”6,5 skytte” det vill säga när man skjuter på avstånd mellan 200-650 meter. Något som bland annat resulterat i flera medaljer på nationell nivå.

Detta i kombination med min bakgrund som tekniker har gjort att jag har utvecklat ett bra öga för just vapen som rör tävlingsskytte.